Ето че настъпи момента, в който да отделим малко по-голямо внимание на тази особеност около дропшипинг програмата ни, а именно че ВСИЧКИ АРТИКУЛИ СА НАЛИЧНИ. 


Ще започна с малко история, тъй като вече имаме такава зад гърба си ;) 


В началото на 2012 година създадохме фирма Мол Онлайн България ЕООД /след множество обучения по онлайн маркетинг и продажби от 2008г./, като идеята около която създадохме фирмата бе изграждане на онлайн каталог, в който да селектираме всички онлайн магазини /няма да навлизам в подробности около този детайл/. За да монетаризираме съдържанието което притежавахме и дейността която извършвахме се присъединихме към множество афилиейт мрежи от България и чужбина. Тъй като това, като всичко останало не доведе до така очакваните резултати, бяхме принудени да пристъпим към по радикални промени и така стигнахме до промяна на цялостната концепция на "бизнеса". Решихме към платформата да "прикачим" онлайн магазин, но тъй като нямахме достатъчно средства които да инвестираме, бяхме принудени да търсим алтернативни варианти. Именно тогава /2012-2013г./ се роди идеята да стартираме като открием доставчици, работещи на принципа дропшипинг/dropshipping, а тогава бяла малцина. 


СТАРТ 

Открихме това, което търсехме и вече бяхме готови да старитмраме. Изградихме онлайн магазни и се заехме със СЕО-то. Всичко вървеше много добре, като през есента на 2013 година продажбите вървяха дори повече от добре. Точно тогава обаче се появи големият проблем, които отново ни попречи да се развием. Имахме много продажби, но доставчика на стоката /дропшипъра/ нямаше достатъчна наличност и капацитет да обслужва поръчките ни. Може би едва 10-15% от всички реално постъпили и обработени от нас поръчки можеха да бъдат изпълнени. Това бе достатъчно голяма спънка за да се провали проекта ни отново. 


И КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОВА


От всички тези неволи успяхме да си извадим поука за себе си, че ни е нужен продукт, който да предложим на потребителите и около който да изградим бизнес. Тогава се роди идеята за създаване на онлайн магазин с дизайнерски принтове, но този път целият процес от приемане на поръчката до придвижването и до клиента да е изцяло зависим от нас. Така създадохме clothink.eu, което не е просто една дума и то с правописна грешка / за това може да научите повече в секцията ЗА НАС/. 


ЗАЩО ИЗГРАДИХМЕ БИЗНЕСА ОКОЛО ДРОПШИПИНГ МОДЕЛА?


След като се убедихме, че този модел на работа в действителност работи, имахме за цел да създадем дропшишинг програма, която да е изключително лесна, опростена за работа и много прозрачна, нещо което по това време липсваше или поне ние не открихме. И най-важното, да изпълним всяка поръчка направена от нашите партньори, като поддържаме налични всички артиклуи които предлагаме. 


В течение на годините, разделихме бизнеса на две, като в момента на писа на статията, всички поръчки се обработват от друга наша фирма, оформила се като фактор в печата върху текстил - ТЕКС ПРИНТ ЕООД, а Мол Онлайн България ЕООД се занимава основно с онлайн търговия. 


Вече повече от ПЕТ ГОДИНИ развиваме своя бизнес около идеята ДРОПШИПИНГ и с всяка изминала година резултатите от тази дейност, дават своето утражение върху целия бизнес.


БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ ПАРТНЬОРИ ЗА ДОВЕРИЕТО и бихме се радвали И ТИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИШ В ОТБОРА ;)