МЕНЮ
Your Cart

Print On Demand | Печат при поискване

Изключително сме щастливи да споделим, че през месец юни 2022г. след дълго подготвяне и разработка, стартирахме своя Print On Demadn платформа, която е и първата таква за България. В нея ще откриете значителен асортимент от артикули и услуги, чрез които да изгради или надградите своя бизнес. Повече информация относн платформата и какви възможности видава тя, може да откриете на са следния адрес: www.printfactory.bgВ последно време забелязваме, че предлагането и продажбата на тениски, блузи, чаши  и други подобни с дизайнерски принтове се превърна в популярен бизнес и желаещите да се включат в него са все повече. Ние като фирма навлязла на този пазар още от преди да е модерно, сме добре запознати с процеса от подбора на отлични материали /тениски, блузи, чаши, суичъри, мастила и други/, през печата /така че изпълнението да е професионално/ до спедицията до крайния клиент. Прецизното изпълнение на целия този процес, гарантира удовлетворение на крайния клиент, а от там и до бизнес успехи. В годините разработихме и няколко добре познати за нас модела на партньорство: дропшипинг /dropshipping/ и афилиейт маркетинг. Не се спряхме до тук обаче. В търсене на нови модели на сътрудничество, достигнахме до модел на работа, който практикуваме в последните две-три години, но на който така и не можахме да дадем име. Сега настъпи момента, в който да определим този модел на работа и назовем с английският термин PRINT ON DEMAND,  в превод ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ.

 

Моделът ПЕЧАТ ПРИ ПОСИВАНЕ в по-голяма степен прилаган при печат на книги и списания, но възможен за прилагане и в други сфери на дейност, включително и при печата върху текстил и персонални подаръци.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА PRINT ON DEMAND/ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ  

Независимо дали сте художник ,писател, дизайнер или предприемач, предлагането на артикули като тениски, блузи, потници, суичъри, чаши и ред други може да ви осигури допълнителен или основен доход и то без нужда от първоначална инвестиция в скъпоструваща техника, помещения и персонал. Именно тук стигаме до същността на модела ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ.

Печат при поискване е процес, при който работите с доставчик (в случая ние), който да осъществи печат на ваши собствени дизайни върху артикули като тениски, блузи, потници, суичъри и други, без да е необходимо предварително закупуване на стока, която не се знае дали ще продадете или казано на кратко – Купувате и плащате точно това, което е поръчал вашият клиент.

 

КАКВО Е ПРЕДИМСТВОТО НА ТОЗИ МОДЕЛ НА РАБОТА

 • Не инвестирате собствени средства в скъпо струваща техника и консумативи за нея. Не случайно поставяме това на първо място. В годините се убедихме, че покупката на машина за директен печат върху текстил макар да е свързано с висока първоначална инвестиция, оказва се това съвсем не е най-малкият разход за стартиране и развитие на този бизнес. Поддръжката и консумативите на тази техника са значително скъпи, а за безпроблемната работа са нужни опит и познания.
 • Не инвестирате собствени средства в помещения и инвентар.
 • Имате възможност да предложите голям избор от дизайни и артикули на своите клиенти, без да е необходимо предварителна инвестиция на ваши собствени средства. Пример за това е нашият сайт, в който сте в момента. Всички артикули качени в него са с илюстративна цел и се изработват само и единствено при поръчка на клиент. Именно това ни дава възможност да предложим това разнообразие от дизайни и продукти.
 • Директно преминаване от ПРЕДЛАГАНЕТО КЪМ ПРОДАЖБАТА. Именно така може да се фокусирате само и единствено към маркетинговите похвати, които да ви отведат до множество продажби, а от там и до добрите печалби. А ние с нашият опит в онлайн продажбите ще ви даваме приятелски съвети, насоки и информация относно моментното състояние на пазара.

Наблюденията които имаме при този модел на работа сочат, че ако сте достатъчно креативни и ентусиазирани може да постигнете много. Тези наблюдения са на база близо три години /от дата на писане на тази статия/ работа с клиенти (които са вече наши приятели J ). Една част от клиентите ни осъществяват продажби на българския пазар, чрез собствени онлайн магазини с брандове със запазени марки, платформи за безплатни обяви, фейсбук страници и други. Друга част от клиентите ни осъществяват онлайн продажби на световните пазари, чрез платформи като ebay, amazon, etsy и други.

В този ред на мисли, ето и няколко идеи за какво може още да ви бъде полезен печата при поискване:

 • Ако имате желание да създадете свой собствен брад или продуктова линия, то печата при поискване е идеалното решение за вас, избягвайки нуждата от предварителна инвестиция в скъпоструваща техника и последващите разходи свързани с обслужването и.
 • Осигурете си приходи от последователи, които сте създали. Печата при поискване е чудесна идея ако сте Ютубър /YouTuber/, Instagram личност с много последователи, собственик на фейсбук страница с много членове и прочие. Чрез този модел на работа, може по лесен и достъпен начин да монетаризирате създаденото от Вас съдържание, без необходимост от предварителна инвестиция.
 • Ако сте активна личност по форуми и групи. Създайте оригинален, уникален продукт за група от хора с еднакво хоби и интереси. Пример за това са хора, чиито интереси са свързани с лов и риболов, авто маниаци, геймъри, любители на четенето и други такива.
 • Имате онлайн магазин, профил в сайт за безплатни обяви или в някоя от световните платформи за продажби като ebay, amazon, etsy и други, в който предлагате определени стоки или ненужни вещи. Защо пък да не разнообразите портфолиото си , като предложите на клиентите стока различна от тази, която поддържате на склад. Не забравяйте, че при печата при поискване не е нужна предварителна инвестиция!!!
 • Имате нужда от мърчандайз стоки

 

ЧЕСТО СРЕЩАНИ ГРЕШКИ ПРИ СТАРТИРАЩИ

Тук ще опишем често срещани грешки на база нашите наблюдения, които грешки носят след себе си разочарования и отказ за развитие:

 • Очаквате незабавен успех: Както при всеки бизнес  тук също за успеха са необходими знания, умения и време. Знанията и уменията които имате, свързани с онлайн продажбите и като цяло с продажбите са от съществено значение за Вашият бъдещ успех. Сред тях са проучването на пазарната ниша, условията и тънкостите в оптимизиране на продукта и  ред други. Разбира се, колкото и знания и умения да имате е необходимо да мине известно време, преди да достигнете връхната точка в продажбите.
 • Неправилно подбрани масови дизайни: Една от вероятните причини бизнесът Ви да се провали се крие в дизайните, които предлагате. Хубавото при ПЕЧАТА ПРИ ПОИСКВАНЕ е, че ако въпросните не се харесат от потенциалните клиенти, лесно можем да направите корекция или да промените цялостната концепция, без да претърпите финансови загуби от това.
 • Лиспа на стратегия: Важен етап, пропускането на който би довел до слаби или никакви резултати. За да бъдете по-успешни е препоръчително да се съсредоточите към конкретна ниша. Ако сте насочени към всички, то най-вероятно не сте насочени към никои. За пример ще посочим любителите на домашни любимци. Насочвайки фокуса към тази аудитория, ще създавате продукти и дизайни, които биха се харесали именно от тези хора
 •  

 

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА МОДЕЛА ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ

ПЛЮСОВЕ:

 • Създавате продуктите бързо: След като имате готов дизайн е необходимо единствено да го изградите като mockup визуализация върху предварително избран артикул и да го представите за продажба.
 • Предлагате разнообразие от артикули и дизайни: Тъй като не необходимо физически да притежавате артикула, не е необходима и предварителна инвестиция. Това Ви дава възможност да предложите голямо разнообразие от дизайни и артикули.
 • Минимална инвестиция, нисък риск: В повече случай инвестицията от Вас се изразява единствено във време. В някой случай е необходима инвестиция за реклама и други подобни, допринасящи са увеличение на продажбите.

МИНУСИ:

 • По-ниски маржове: Естествено е при този модел на работа, цената на която закупувате стоката да е по-висока от тази при пазаруване на едро. Въпреки това ние се опитваме да бъдем гъвкави и първоначално заложените цени подлежат на редуциране в процеса на работа, в зависимост от обема на продажбите Ви. При дългосрочно и ефективно сътрудничество, доставните цени към Вас са близки до тези при поръчки на едро.

За да разрешим този минус напълно, предлагаме и възможност за закупуване на стока на едро. По този начин, може първоначално да стартирате бизнеса си базиран на модела ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ, а след разработването му да преминете към поръчки на едро, без да е необходимо да сменяте доставчика.

Въпреки описаните по-горе минуси, модела на работа ПЕЧТА ПРИ ПОИСКВАНЕ е отлично решение за стартиращия, малкия и средни бизнеси или като средство за допълнителен доход, чрез монетаризиране на определено хоби онлайн съдържание.КАКВО Е ВАЖНО ПРИ ИЗБОР НА ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА

 

Цена=Качество:

-          Ниска цена = Ниско качество: За да може да предложиш прекомерно ниска цена е нужно да направиш някакъв компромис, който обикновено е свързан със занижаване качеството на продукта: евтини мастика, консумативи, текстил и други.

Ще си признаем, че ние сме правили този опит, отчетен като много груба грешка от наша страна!!! За да предложим ниска цена, с която да сме по-конкуретни направихме опит да работим с по-евтини суровини. В резултат получихме ниски цени, но и ниско качество. За наша радост бързо осъзнахме, че това не е нашият път и пътя на нашите клиенти.

-          Бавно изпълнение на ангажиментите: Голяма част от фирмите и лицата предлагащи тази услуга, осъществяват тази си дейност като допълнение към основната. От тази гледна точка, техниката и познанията които притежават в повечето случай са недостатъчни, а опита незначителен.

Какви възможности Ви предлага доставчика:

-          Асортимент: Асортимента, които предлага доставчика е важен от гледна точка на бъдещото Ви развитие. Ако доставчика предлага само и единствено тениски например, то и Вие се ограничават до тук. Ако обаче доставчика предлага богат асортимент от текстилни артикули, като тениски, потници, блузи, суичъри, текстилни чанти и т.н., както и аксесоари като керамични чаши, пъзели и други, то тогава възможностите пред Вас са значителни.

-          Видове печат: Видовете печат, който предлага Вашият доставчик са от съществено значение. Това оказва най-голямо влияние при печата върху текстил. При текстила, възможните комбинации от материи и цветове са много, като при определени груби от тези комбинации се използва конкретен вид печат. Най-често прилаганите видове печат върху текстил при модела на работа ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ са: Директен печат /dtg печат/ върху текстил, видеофлекс и стрип флок печат върху текстил и сублимационен печат върху текстил.

От своя страна, директния печат върху текстил се разделя директен печат върху светъл текстил и директен печат върху тъмен текстил. Много голяма част от фирмите и лицата предлагащи този вид печат, предлагат само печат върху светъл текстил. Причината за това е, че за поддръжка и самата експлоатация на машина печатаща върху тъмен и цветен текстил е значително по-скъпа, а процеса по печат по-бавен.

Преди да направите своя избор поръчайте мостра

-          Гарантирането на качеството е от съществено значение. Тъй като при печата при поискване Вие нямате контрол на процеса е добре да не кажем дори задължително преди стартиране на едно такова партньорство да изисквате мостри, от която да се запознаете в детайли с качеството и вида на предлаганата от Вас стока. А ако пък се чудите, който доставчик да изберете, пробата е още една възможност да направите улесните избора си.

-          При професионалния дигитален печат върху текстил, по известен като директен печат върху текстил /dtg/, възможностите и настройките на профилите за печат са много. Именно чрез изготвяне на мостра, ще може да се напаснат Вашите очаквания спрямо реалните резултати.

Това са някои от основните критерии, по които е да определите кой да бъде Вашият доставчик на услугата ПЕЧАТ ПРИ ПОИСКВАНЕ.

 

КАКВО ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖИМ НИЕ:

 

-          ОПИТ: Печатаме върху текстил от преди да е модерно или поне от преди да е толкова модерно J . Започнахме това наше начинание в началото на 2014 година, като към днешна дата имаме осъществени хиляди или може и стотици хиляди проекта за частни лица и корпоративни клиенти. Създадохме много силни партньорства. Направихме много опити и грешки, поуките и изводите от които ни направиха по-добри и по-уверени в това, което правим. Разработихме и обхванахме широк спектър от модели на работа, част от които е дропшипинг програмата ни, която успешно развиваме от средата на 2014г до този момент.

-          БЪРЗИНА И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ: В 99,9% поръчките се изпълняват за един-два работен ден, като това по никакъв начин не рефлектира върху качеството. Постигнахме тази бързина благодарение на правилното използване на наличната техника и ресурси.

-          БОГАТ АСОРТИМЕНТ: Асортимента с който разполагаме, включва хиляди артикули от различни категории. Част от стоката е налична на склад при нас, а част от нея се заявява от фирми партньори, с които работим от години. В зависимост от това дали фирмата партньор разполага със склад в България или извън страната, времето за доставка е от един до шест работни дни.

-          ШИРОК СПЕКТЪР ОТ ВИДОВЕ ПЕЧАТ: Това, което предлагаме като видове печат, са всички по-горе описани без изключение, като тук отново ще ги опишем: Директен печат върху светъл текстил, директен печат върху тъмен текстил, видеофлекс печат, стрипфлок печат, сублимационен печат.

-           ИЗБОР ОТ МОДЕЛИ НА РАБОТА и миграция от един модел към друг:  

 • Афилиейт маркетинг – към момента, този модел на работа е преустановен, но оставаме в усилено търсене на надежден партньор, чрез който да осъществим това партньорство.
 • Дропшипинг –  изключително успешен за нас модел на работа, който създадохме от развиваме от 2014 година до този момент.
 • Продажби на едро – изцяло съобразен с времето, в което живеем и бизнеса който изграждаме.
 • Печат при поискване – бизнес модела на неограничените възможности.

Благодарение на всички тези модели на работа, смятаме че създаваме благоприятна среда за създаване и развитие на собствен бизнес.  Възможност за мигриране от един модел към друг спрямо етапа на развитие на вашия бизнес. От дропшипинг към печат при поискване. От печат при поискване към поръчки на едро. По този начин оставаме с Вас от старта до победата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научи повече от тук